Medvědí stezkou

Soutěž v přírodě „Medvědí stezkou“ proběhne ve veltruském parku v sobotu 13. 5. 2017. Závod je přístupný široké veřejnosti.

Medvědí stezka je outdoorový závod dvoučlenných hlídek po vyfáborkované trati. Na trati je 8 –10 stanovišť, na kterých závodníci plní různé úkoly (děti narozené v roce 2010 a mladší běží ve dvojici s rodičem)

Prezence proběhne mezi 13:00 a 13:30 u pavilonu „Přátel lesů a zahrad“ za letním kinem Veltrusy, kde je současně i start a cíl závodu. Vlastní závod bude zahájen ve 14:00.

Každý závodník soutěží na vlastní nebezpečí. První tři dvojice v každé kategorii obdrží diplom.
Všechny kategorie kromě předškolního žactva mohou postoupit krajského kola (26. 5. – 28. 5. 2017), přesné informace o krajském kole obdrží účastníci po vyhlášení výsledků.

Příklady stanovišť – hod na cíl, zdolávání překážek, vázání uzlů, příprava ohniště, topografické značky, dopravní značky, orientace dle mapy, součinnost dvojic, určování flory a fauny, určování pamětihodností, určování vzájemných vztahů řek, měst, hor apod., zdravověda…

Závodníkům doporučujeme vzít si vhodnou obuv do terénu a oblečení s kalhotami pod kolena, tužku na záznamy do startovního průkazu.

Propozice závodu najdete ZDE.

Plakát k závodu najdete ZDE.

Komentáře jsou zakázány.