Olympijský běh 2022

Zbývá posledních pár dní na registraci na letošní T-Mobile Olympijský běh – Veltrusy!

Přijďte se ve středu 22. června zúčastnit největší běžecké akce v ČR, oslavit Mezinárodní olympijský den a zaběhnout si do veltruského parku 5 či 10 km nebo jednoduchý orientační běh.

Registrace končí definitivně již tuto neděli 12. června, později to není možné: https://www.olympijskybeh.cz/zavody/veltrusy-2022.

Závody probíhající ve stejný den a čas na 87 místech po celé České republice s celkovou účastní kolem 75 tisíc běžců se každoročně konají jako oslava Mezinárodního olympijského dne, centrálním pořadatelem je Český olympijský výbor.
Do Česka přinesl myšlenku Olympijských běhů v roce 1987 legendární běžec Emil Zátopek. Letošní téma “výjimečnost” je silným cílem pro každého, které nesportuje pro medaile, ale pro svůj vlastní dobrý pocit dělá každý den to nejlepší, co může.

V rámci akce navíc účastníci neběží pouze pro sebe, část ze startovného putuje Česká olympijská nadace, která umožňuje sportovat dětem ze znevýhodněných rodin. Jednou z takto podpořených dětí je i jedna z našich úspěšných hokejistek z letošní olympiády v Pekingu, podpora sportování dětí má velký smysl. Jen během loňského ročníku jsme takto vybrali společně přes 500 tisíc korun.

Závod pořádáme ve spolupráci s SOOB TJ Sokol Kralupy nad Vltavou.

https://www.olympijskybeh.cz/zavody/veltrusy-2022

Komentáře jsou zakázány.